• news_bg

Kan fabrikklysdesign forbedre produksjonseffektiviteten?

Jeg vet ikke om du har jobbet eller besøkt fabrikkens kontrollverksted.Vanligvis er fabrikkdrift alltid strømlinjeformet og i full gang.I tillegg til nødvendig utstyr og arbeiderseter så det ut til å være en haug med isetelysvenstre.

Fabrikkbelysningtrenger ikke barebelysehele produksjonsverkstedet, men også for å forhindre arbeidertretthet, forhindre ulykker og forhindre den skyhøye frekvensen av defekte produkter.Du vet, å stirre på det samme objektet og gjøre den samme handlingen i lang tid er veldig lett å bli sliten.

cftg (1)

Som fabrikken selv, gjør en god jobb ibelysningdesign og skape et lyst og forfriskende arbeidsmiljø kan ikke bare forbedre arbeidseffektiviteten til arbeidere, men også redusere sannsynligheten for arbeidsulykker i større grad.Så hvordan må vi designefabrikkbelysning?

Først av alt, la oss snakke om effektene som fabrikkenlysdesigntrenger å oppnå

1. Sørg for atbelysningav arbeidsplassen er tilstrekkelig til å skape et lyst og forfriskende arbeidsrom for arbeiderne.

2. Sørg for at de fembelysningblindsoner i produksjonsverkstedet sørger for at arbeiderne jobber sikrere og mer effektivt.

3. Forhindre generering av gjenskinn og reduser trettheten til arbeidere under arbeid.

cftg (4)

Så hvordan kan disse kravene oppnås?Nedenfor analyserer vi hovedsakelig i dybden fra de to hovedaspektene av lysmodus og lampevalg.

 Belysningsmetode

Faktisk ligner dette punktet på hjemmebelysning ogkommersiell belysning.Det er også hovedsakelig delt inn i generell belysning, lokalbelysning (jobbbelysning), og blandet belysning.Når det gjelder betydningen av disse begrepene, har vi introdusert dem mange ganger i tidligere artikler.Hvis du er interessert, kan du klikke på lenken ovenfor for å lære mer.

Fordi arbeidsmiljøet på fabrikken er enkelt eller komplekst, er plassen stor eller liten, og maskineri og utstyr er også av forskjellige størrelser.Derfor er det noen ganger vanskelig å unngå skygger og døde flekker ved å stole på generell belysning alene.Derfor, på dette tidspunktet, må vi samarbeide med de tre ovennevntebelysningmetoder.

Så, hvordan velge belysningsmetoden?

1. For fabrikkverksteder med liten plass, ikke veldig høy gulvhøyde og relativt kort innvendig utstyr,generell belysningkan bli brukt;

cftg (2)

2. For fabrikker med høye krav påbelysningsstyrke, ansvarlig arbeidsmiljø, eller høy skyggelegging av maskiner og utstyr, anbefaler vi bruk av blandet belysning for design;

3. Nårbelysningkravet til et visst arbeidsområde i verkstedet er høyere enn for generell belysning i et stort område, form for generell belysning i skillevegger kan brukes;

4. Når det kreves høy belysning for en spesifikk arbeidsscene, kan generell belysning ofte ikke oppfylle kravene.På dette tidspunktet kan lokal belysning utføres for rommet;

5. I ethvert produksjonsverksted bør det ikke være kun delvis belysning!

valg av fabrikkbelysning

Å velge stabile lamper av høy kvalitet er grunnlaget for å implementere en utmerket fabrikklysdesign.Derfor, for fabrikklysdesign, er valget av lysarmaturer veldig viktig.Vanligvis inkluderer fabrikklyskilder hovedsakelig metallhalogenlamper, elektrodeløse lamper og LED-lamper.Selvfølgelig er LED-lamper utvilsomt et bedre valg.

Faktorer som påvirker den visuelle oppfatningen av fabrikkbelysning inkluderer hovedsakelig belysningsstyrke,belysningsstyrkefordeling, fargetemperatur osv. Blant dem er belysningsstyrkens påvirkning på arbeidseffektiviteten først.Den nasjonale standarden har faktisk klare forskrifter om fabrikkbelysning.For arbeidsflaten som må utstyres med lokal belysning, bør den lokale belysningsstyrken nå 1-3 ganger den generelle belysningsstyrken til det tilsvarende rommet.For forskjellige bransjer er det selvfølgelig også noen industribelysningsstandarder, og venner fra forskjellige bransjer kan referere til dem på grunnlag av den nasjonale standarden.

Valget avfabrikkbelysningsarmaturer, saker som trenger oppmerksomhet:

en.Sikkerhet bør alltid vurderes i utgangspunktet, ingen sikkerhet, ingen produksjon;

cftg (3)

b.I fabrikkens verksted eller lagerplass med eksplosiv gass eller støv, bør tre-sikre lys brukes, og deres kontrollbrytere bør ikke installeres på samme sted.Hvis de må installeres, må det brukes eksplosjonssikre brytere;

c.På fuktige innendørs og utendørs steder bør lukkede lamper med krystallvannuttak eller åpne lamper med vanntette porter brukes;

d.Flomlys bør brukes på varme og støvete steder;

e.I rommet med etsende gass og spesiell fuktighet bør forseglede lamper og lanterner brukes, og lamper og lanterner med anti-korrosjonsbehandling bør brukes, og bryterne deres skal også være spesielt beskyttet;

f.For lamper som er skadet av ytre kraft, bør det brukes spesielle beskyttelsesnett eller glassbeskyttelse.For arbeidsplasser med hyppige vibrasjoner bør det monteres antivibrasjonslamper.

For å oppsummere er fabrikklysdesign relatert til produksjonseffektivitet, produksjonskvalitet og ansattes sikkerhet, som igjen påvirker bedriftens overlevelse.Derfor må vi som bedriftseier ikke slurve med belysningen av produksjonsanlegget.