• news_bg

Hva er lysdesign?

For det første, hva er belysning?

Siden mennesker har brukt ild har vi begynt å tenne, og nå tar vi gradvis i bruk mer høyteknologiske lysarmaturer.Men i gamle tider ble bålbelysningen vår mest brukt om natten.

Når det kommer til moderne belysning, enten det er hoteller, kjøpesentre eller vårt daglige kontor og hjem, har lamper og lykter lenge vært utenfor rekkevidden av nattbelysning.

solcellelampe

 solcellelampe 2

 

Belysningsbegrepet innebærer at vi bruker gjenstanders refleksjonseffekt på lys, slik at det menneskelige øyet fortsatt kan se det opplyste objektet når lyset er svakt.Belysning som bruker ikke-kunstige lyskilder (inkludert sollys, månelys og dyrelys) kalles naturlig belysning.Belysning som bruker kunstige lyskilder kalles kunstig belysning.

 

Generelt, i henhold til forskjellige bruksområder, kan kunstig belysning deles inn i to kategorier: levende belysning og industriell belysning.Blant dem inkluderer levende belysning hjemmebelysning og offentlig belysning.

Boligbelysning refererer til stuebelysning, stuebelysning, soveromsbelysning, arbeidsbelysning, spisestuebelysning og baderomsbelysning i boligen.

vegglampebaderomslampe

pendellampetaklampe

 

Offentlig belysning refererer til kommersiell belysning, skolebelysning, stadionbelysning, utstillingshallbelysning, sykehusbelysning, kontorbygningsbelysning og gatebelysning.

 LED downlightdownlight

 

Industriell belysning omfatter industri- og gruvebelysning og trafikkbelysning.Industri- og gruvebelysning refererer til generell belysning, lokalbelysning, ulykkesbelysning, spesialbelysning etc. i fabrikkgulvet.Med trafikklys menes kjøretøybelysning, skipsbelysning, jernbanebelysning og luftfartsbelysning.

 

veilys

fartøy lampe

 

Kort sagt, enten det er naturlig belysning eller kunstig belysning, er det allestedsnærværende.For det moderne samfunnet blir lysdesign viktigere og viktigere.

 

Så, hva er lysdesign?

 

Her låner vi setningene til lysdesignmestere for å forklare:

Et design som legger like stor vekt på miljøfølelsen og funksjonen til lys, naturlig lys og kunstig lys kan eksistere samtidig.Kunnskap om naturen og mennesket og naturen er viktig.Det er det normale livsmiljøet for mennesker, og følelser og funksjoner er uatskillelige.

Lysdesign er en kunst som ønsker å koble lys med livet vårt.Sollys, belysning, levende lys, måneskinn, alle har lys.Det samme elementet har forskjellige egenskaper og egenskaper, slik at følelsen av "design" bør forlate livet vårt.